Premierul Slovaciei, Eduard Heger, demisionează

Premierul Slovaciei, Eduard Heger, i-a cerut preşedintelui să îl elibereze din funcţie, după ce demisiile miniştrilor i-au slăbit cabinetul, care are o funcţie interimară înainte de alegerile din septembrie, relatează Reuters.

759 afișări
Imaginea articolului Premierul Slovaciei, Eduard Heger, demisionează

Premierul Slovaciei, Eduard Heger, demisionează

Heger urmează să se întâlnească mai târziu, în cursul zilei de duminică, cu preşedinta Zuzana Caputova, care are puterea de a numi un nou prim-ministru interimar.

"Am decis să îi cer preşedintelui să îmi retragă autoritatea şi să îi las preşedintelui spaţiu pentru a încerca cu un guvern tehnocrat să conducă Slovacia în mod stabil şi paşnic spre alegeri parlamentare democratice", a declarat el într-o conferinţă de presă.

Heger a decis să demisioneze după ce miniştrii agriculturii şi de externe Samuel Vîlcan şi Rastislav Kacer au părăsit guvernul.

Coaliţia de guvernare şi-a pierdut majoritatea în septembrie anul trecut, când partidul libertarian SaS a demisionat, iar ulterior a acuzat guvernul că nu face suficient pentru a ajuta populaţia să facă faţă costurilor energiei, care anul trecut au atins niveluri record în Europa.

Disputele dintre partide au paralizat aproape complet politica în această ţară membră a NATO şi a Uniunii Europene, care a fost un susţinător puternic al vecinului său, Ucraina, de la invazia Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici