Ministrul educaţiei din Serbia a demisionat în urma incidentului armat de la Belgrad

174
Ministrul educaţiei din Serbia a demisionat în urma incidentului armat de la Belgrad - 1-1683526827.jpg

Articole de la același autor

Ministrul sârb al educaţiei, Branko Ruzic, a demisionat după masacrul comis în cursul săptămânii trecute într-o şcoală primară în care opt elevi şi un agent de pază au fost ucişi, pe fondul emoţiei provocate de acest atac şi de un alt incident similar produs în ziua următoare, informează agenţia Reuters.

Serbia se află în stare de şoc şi în doliu în urma acestor două atacuri armate: masacrul dintr-o şcoală din capitală miercuri şi un măcel în afara oraşului joi, în cursul căruia au fost ucise opt persoane.

Suspecţii în ambele cazuri - un băiat de 13 ani şi respectiv un tânăr de 20 - se află în custodia poliţiei.

Partidele de opoziţie, care reproşează guvernului condus de premierul Anna Brnabic că nu a împiedicat cele două atacuri armate, au cerut susţinătorilor lor să participe la un marş antiguvernamental, la Belgrad. Opoziţia a cerut între altele demisia lui Branko Ruzic.

„În calitate de persoană responsabilă şi bine crescută, în calitate de profesionist în îndeplinirea tuturor atribuţiilor publice până în prezent şi în calitate de părinte şi cetăţean al Serbiei, am luat decizia raţională de a demsiona”, a declarat Ruzic în scrisoarea de demisie adresată premierului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4358 secunde