La ce să fii atent când alegi un uscător de haine

FOTO: stevepb/Pixabay.com

Uscătoarele de rufe au devenit tot mai populare în ultimii ani. Nu e un lux și niciun moft, ci de o necesitate. Sunt numeroase situații în care simți nevoia acestei „mașini”. În primul rând te ajută să economisești foarte mult timp. După ce le scoți de la mașina de spălat le usuci și după ce ai trecut cu un fier de calcat peste ele sunt gata de pus pe umeraș sau de împăturit. 

Ai nevoie de un uscător de rufe atunci când nu ai un balcon sau un loc în care să pui hainele la uscat. Mai ales în anotimpul rece, acest lucru e o problemă importantă. Dacă vrei să usuci hainele în casă poate apărea igrasie și aerul să fie foarte umed. Mai mult, dacă ai o bucătărie open space e clar că nu poți găti cât timp rufele sunt uscat pentru că ar intra în ele miros de mâncare.

Cei interesați de un uscator de haine trebuie să știi că acestea se împart în mai multe categorii în funcție de tipul de uscare. Cele cu evacuare pompează aerul cald și umezeala din cuvă printr-un furtun. Cele cu pompe de căldură, de exemplu, utilizează aerul cald pentru a trage apa din rufe. Mai există un tip cu condensare, care transformă aburul din mașină în apă și o colectează într-un rezervor. 

Importantă este și capacitatea de uscare. Majoritatea modelelor pot usca între 5 și 10 kilograme. Evident, dacă speli mai mult și mai des, ar trebui să alegi una cu o capacitate mai mare. 

Ca și în cazul mașinilor de spălat, uscătoarele trebuie să fie eficente energetic. Însă, foarte important de știut este faptul că spre deosebire de o mașină de spălat rufe, un uscător are nevoie de mai multă energie electrică. 

Nu în ultimul rând, trebuie să fii atent și la cât de zgomotos este un uscător. Alege unul care să aibă sub 70 de decibeli pentru a nu fi prea gălăgios.  

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole